Wat is de waarde van mijn trouwauto?

autowaarde bepalen

auto waarde berekenenJe ziet je bruiloft natuurlijk al helemaal voor je. De zon schijnt, iedereen ziet er piekfijn uit, je bent op je aller gelukkigst, en die auto… Die auto is de klapper van de dag. Natuurlijk heb je een oldtimer voor de gelegenheid. De meeste mensen kiezen nou eenmaal een klassieker voor de dag van hun bruiloft. Veel mensen huren een auto waar ze weinig over weten, of ze kopen er één puur op het uiterlijk en rijgedrag van de auto. Het is lastig om de waarde van een trouwauto te weten, omdat de gebruikelijke websites vaak niet verder terug kunnen kijken dan 15 jaar. Gelukkig zijn er nog andere manieren om de waarde van je trouwvervoer te kunnen berekenen. Het schadeverleden, de autohistorie en de dagwaarde kunnen allemaal binnen jouw kennis komen.

Autowaarde bepalen

wat is de waarde van mijn auto

De meest voor de hand liggende optie om de dagwaarde en andere informatie over een oldtimer te kunnen bepalen, is door middel van een taxatie. Een specialist kan met een waardebepaling onderzoeken hoe het onderhoud is geweest. Waar de meeste auto’s per jaar verliezen in waarde, nemen goed onderhouden oldtimers juist vaak tóe in waarde. Er wordt rekening gehouden met de kilometerstand en het schadeverleden. Een taxateur kan je behendig vertellen hoeveel de oldtimer van jouw trouwdag nou eigenlijk precies waard is, en je zeer gepassioneerd uitleggen waaróm dat dan zo is. Een andere optie is een kentekencheck. Op bijvoorbeeld de website van de RDW kan je een waarde-rapport aanvragen. Soms zullen zij niet precies weten wat de dagwaarde van de auto is, omdat niet van alle oude kentekennummers de geschiedenis bekend is. Lukt het ze niet om het te achterhalen? Dan krijg je natuurlijk je geld terug.

Gratis Schadecheck

Schade heeft een grote invloed op de waarde van een auto. Via CarCareGroenlo kun je een gratis schadecheck doen. Zo weet je in ieder geval dat de auto waar jij in trouwt volledig vrij is van schade. Het bedrijf doet deze checks al jaren en is er zelfs in gespecialiseerd.

Categories: Uncategorized